Muotokuva herra kersantista

Herra kersantti maastopuvussa.

Huhtikuussa 2021 valmistui maastopukumuotokuva herra kersantista. Taulun tilaaja, joka on eri henkilö kuin taulussa, lähetti tammikuun alussa ottamansa valokuvan minulle ja maalasin siitä öljyväreillä 46×64 cm kokoisen taulun.

Piirsin ensin luonnoksen, lähetin siitä kuvan sähköpostitse, ja kun tilaaja hyväksyi sen, aloitin taulun maalaamisen. Tämä oli mukava ja mielenkiintoinen työ, sillä maastopukuista sotilashenkilöä en tätä ennen ollutkaan maalannut!

Lähetin taulun maalaamisen vaiheista valokuvia tilaajalle kommentointia varten ja jos toiveita korjauksista oli, tein muutokset.

Taulun maalaamisen aikana tapahtui sotilasarvon ylennys, herra alikersantti yleni kersantiksi, ja hän sai myös ampumamerkin. Onnittelut! Yhden ”natsan” ja ampumamerkin lisääminen oli helppo maalata tauluun.

Tykkään maalata tarkasti yksityiskohtia ja minulla onkin niitä varten erittäin kapea sivellin.

Maastopuvun maalaamisen kuvittelin olevan vaikeaa, vaikeampaa kuin tasaharmaan sotilaspuvun maalaaminen, mutta yllättäen maastopuku olikin helpompi maalattava. Toki kuviointi oli työläs maalata, mutta vartalon muotojen esille tuominen, että takin sisällä on vahvat hartiat ja rintakehä, oli maastokuvioidussa takissa helpompaa, sillä kuviointi ”hämää”, ”peittää” valon ja varjon vaihtelun.

Taiteilija signeeraa muotokuvataulun.

Sirpa Papinaho,
puh: 050 301 2580
sirpa(at)muotokuvat.fi tai sirpa.papinaho(at)gmail.com