Pikku Elian – muotokuvapiirros vauvasta

.

Kun maalasin kahta yritysjohtajan muotokuvaa Porvooseen ja Lohjalle, piirsin samaan aikaan iltaisin tällaista suloista vauvaa.

Päivisin luonnonvalon aikaan maalasin – maalisekoitusten värisävyt on nähtävä tarkasti, etenkin kun niitä sekoittaa – ja kun päivä alkoi hämärtää, ryhdyin piirtämään puuvärikynillä tätä hurmaavaa vauvakuvaa. Isoäiti tilasi piirroksen joululahjaksi Elianin vanhemmille. Lisähuomautuksena, että pikku Elian täytti 1 vuotta eilen. Onnea pikkuiselle edessä olevaan elämäänsä!

.

Mallivalokuvassa Elian nukkui ns. Mooses-korissa, jossa oli valkoinen karvatalja. Rajasin piirroksesta ison korin pois. Lisäksi Elian oli valokuvassa ihan pystysuorassa, pää klo 12:ssa ja jalat klo 6:ssa, joten käänsin Elianin asennon vinoksi, pää klo 11:een ja jalat klo 5:een, jotta piirrokseen tulisi liikettä ja jännitettä. Korissa olevan karvan pituutta liioittelin, jotta se näyttää todella upottavalta ja pehmeältä karvalta.

Piirros on tehty siniharmaalle kartongille, ja se on kehystetty Simolan Taide ja Kehys -liikkeessä, Lahdessa. Piirroksessa on heijastamaton lasi, joka on kalliimpi kuin heijastava, mutta ehdottomasti paras, koska lasista ei heijastu mitään takaisin, ikkunaa, huonakaluja tms. jolloin taideteos pääsee oikeuksiinsa vaikka minkälaisessa sijoituspaikassa.