Piirrokset

Muotokuvia puuvärikynillä ja lyijykynällä piirrettynä

50-vuotislahja miehelle, Eero Komulaiselle, tämän vanhasta koulukuvasta. Hänen ystävänsä Marko tilasi minulta puuvärikynäpiirroksen yllätyslahjaksi Eeron 50-vuotisjuhlaan, joka oli huhtikuussa 2019. Piirroksen yksityiskohtia ei saanut muuttaa, sillä kuvalla on hauska tarina. Päivänsankari oli otettu ja hän sekä hänen perheensä pitivät muotokuvaa näköisenä. Muotokuva vei päivänsankari-Eeron mukaviin lapsuusmuistoihin.
Toukokuussa 2018 julkistettu muotokuva, lyijykynäpiirros. Yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja,
Toukokuussa 2018 julkistettu muotokuva, lyijykynäpiirros. Yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja, Oy Sisu Auto Ab, Karjaa. Piirsin muotokuvan useita valokuvia apuna käyttäen, sillä en tavannut koskaan mallia ja taulu tuli yllätyksenä mallille. Taulun tilaajataho tunsi muotokuvan henkilön hyvin ja he saivat piirroksesta vaihekuvia sähköpostilla kommentoitavaksi näköisyyden suhteen, joka se oli erittäin hyvä asia minulle näköisyyden saavuttamiseksi.

Lyijykynäpiirroksia

Olen vuodesta 2003 lähtien vuosittain piirtänyt muotokuvapiirroksia Lahden Mieskuorolle.

Lahden Mieskuorolle piirtämäni ensimmäinen Vuoden Veli -piirros (2003).
Lahden Mieskuorolle piirtämäni ensimmäinen Vuoden Veli -piirros (2003).

Kuoro valitsee keväisin keskuudestaan ansioituneen kuorolaisen, Vuoden Veljen, joka saa lyijykynällä piirretyn muotokuvansa kuorohuoneistolle ja kotiinsa hän saa joko puuväri-, akvarelli- tai lyijykynillä piirretyn muotokuvan.

Kaikkiaan Vuoden Veli -piirroksia on kertynyt v. 2019 alkuun mennessä yhteensä 18 kpl.

Kaikki Vuoden Veli -piirrokset ovat nähtävänä toisella nettisivustollani. Olen myös maalannut muotokuvamaalaukset kahdesta Lahden Mieskuoron kuoronjohtajasta.

Puuvärikynä sopii herkkiin lasten muotokuviin

Muotokuvapiirros tytöstä, lapsesta, puuvärikynillä. Karoliina punainen rusetti tukassaan.

Puuvärikynäpiirrokset sopivat mielestäni hyvin herkkiin lapsimuotokuviin.

Puuvärikynäpiirroksissa käytän värillistä paperia, jolla saa kauniita ja taiteellisia muotokuvia vähin keinoin.

Puuvärikynäpiirros, muotokuva pikku pojasta, Aleksis-nimeltään. Aleksis ja herra Hakkarainen.

Puuväreillä piirretty muotokuva ei ole koskaan suora kopio valokuvasta, vaan lähtökohta taiteelliselle tunnelmakuvalle, jossa käytän mielikuvitustani kuinka korostan joitakin pieniä yksityiskohtia, esimerkiksi taustassa, jotta henkilö kuvassa tulee kauniisti esiin.

Elian-vauva, puuvärikynäpiirros

Viliina. Muotokuva puuväreillä pikku tytöstä.

Puuvärikynillä piirretyt muotokuvat ovat olleet etenkin isovanhempien suosikkipiirroksia, joita on tilattu lastenlapsista otetuista valokuvista.

Valokuvaussivustoni:

https://sirpapapinaho.fi/